پروفیل لنگه دری چیست؟

 

پروفیل لنگه دری چیست؟

همانطور که از اسمش مشخص است پروفیل استفاده شده در تولید درب و پنجره را پروفیل لنگه دری میگوییم. پس هر روز آن را دیده ایم و از کاربرد زیادی که دارد مطلع میباشیم.

پروفیل لنگه دری که به نام پروفیل ۵۰۸ هم شناخته میشود جزو دسته ی پروفیل های بسته به شمار می آیند.از دیگر نام های پروفیل لنگه دری پروفیل دولبه میباشد. چرا که سطح مقطع این پروفیل دارای دو لبه است که در جهت مخالف هم قرار گرفته اند. انواع مختلف آن به شرح زیر است:

  • لنگه دری
  • سپری
  •  زهوار
  •  کلافی

برای آشنایی بیشتر با پروفیل لنگه دری در ادامه این مقاله همراه ما باشید.

 

پروفیل لنگه دری

 

روش ساخت پروفیل لنگه دری

برای ساخت این مدل از پروفیل میتوان مثل سایر پروفیل ها عمل کرد. یعنی بعد از انتخاب ورق مناسب که معمولا ST37 میباشد با کمک نورد فلز را به حالت مطلوب و شکل دلخواه در می آوریم.

روش دیگری که برای ساخت پروفیل ها به کار میرود این است که ابتدا شمش های آهنی در کوره ها حرارت میبینند و بعد از آن درون دستگاهی رد میشوند. بعد از سرد شدن فلز دوباره وارد مرحله بازپخت میشوند.

استاندارد پروفیل های لنگه دری

از آنجایی که پروفیل های لنگه دری بسیار پر کاربرد هستند و در تماس مستقیم با عوامل محیطی بسیار زیادی قرار دارند باید مقاوم ساخته شوند. به همین دلیل است که وقتی صحبت از پروفیل لنگه دری به میان می آید مبحث استاندارد ساخت مطرح میگردد.

پروفیل های ساخت ایران با استاندارد ملی شماره ۷۳۳۸ و ۷۳۳۶ وارد بازار میگردند.

همچنین پروفیل های لنگه دری هندی با استاندارد ۴۳۵۱ SI نیز در بازار ایران موجود میباشد.

در اکثر مواقع ضخامت این محصول بین ۲-۴ میلی متر و طول آن از ۶ تا ۱۲ متر است. همچنین این نوع پروفیل به علت مقاومت و استحکام بالای خود معمولا وزن سنگینی هم دارد. وزن تقریبی پروفیل دو لبه بین ۱.۱۲۳ تا ۳.۷۷۷ متغیر میباشد.

 

انواع مختلف پروفیل لنگه دری

پروفیل آهنی

این نوع پروفیل را که احتمالا بیشتر از سایر پروفیل های لنگه دری دیده اید از ورق آهن یا شمش و بلوک های آهنی به دو روشی که در بالا عنوان کردیم ساخته میشود. از معایب آن میتوان به وزن بالا و مقاومت پایین در برابر خوردگی اشاره کرد که البته این مشکل در پروفایل های گالوانیزه و یا روکش دار حل میشود.  مزایای آن هم استحکام خوبی ست که نسبت به سایر پروفیل ها دارند. همچنین عایق خوبی برای حرارت و صداست و در برابر اشتعال هم مقاوم است. وزن بالای پروفیل آهنی لنگه دری باعث میشود قیمت بالاتری داشته باشد.

 کامپوزیتی

پروفیل های لنگه دری کامپوزیتی را از پی وی سی و یو پی وی سی میسازند. این فراورده های نفتی در ترکیب با سدیم کلرید ساخته شده اند. یو پی وی سی ها نمونه اصلاح شده و بهتری از پی وی سی ها هستند و مقاومتشان در برابر آسیب محیطی من جمله نور خورشید، سرما و گرما بهتر است. به طور کلی میتوان گفت با ظهور پروفیل های کامپوزیتی بازار پروفیل های دیگر با خطر جدی مواجه شد. علت این امر مزایای بیشمار پروفیل های یو پی وی سی میباشد. برای مثال در برابر پوسیدگی، خوردگی، نور آفتاب، تغییر رنگ و حتی اشتعال  هم مقاومت بسیار خوبی نشان میدهند و نسبت به صدا و گرما هم عایق مناسبی ست. از طرفی ویژگی ممتاز دیگری که این پروفیل دارد این است که قابلیت بازیافت دارد و به طبیعت صدمه ای وارد نمیکند.

پروفیل چوبی

پروفیل لنگه دری چوبی به علت زیبایی که دارد محبوبیت بالایی دارد. مخصوصا برای دکور های چوبی و خانه هایی که به نما اهمیت ویژه ای میدهند. اما استفاده از این نوع پروفیل دردسر های خاص خودش را دارد. برای مثال اگر به خوبی وصل نشود ممکن است به سادگی دچار پوسیدگی شود. اگرچه پروفیل های چوبی قابلیت رنگ کاری دارند و نسبت به صوت و حرارت عایق مناسبی به شمار میروند اما در آتش سوزی ها عامل خطرناکی به شمار می آیند. که به سادگی میتوانند موجب برافروختن آتش گردند.

آلمینیومی

آلمینیوم از جمله فلزات در دسترس و ارزان است که طرفداران بسیاری دارد. از طرفی ظرافت بالای آلمینویم باعث شده که در انواع در و پنجره ها به خصوص پنجره های دو جداره از آن استفاده شود. ویژگی دیگر فلز آلمینیوم که آلیاژ های آن در پروفیل های لنگه دری به کار میرود وزن سبک و مقاومت در برابر تخریب بر اثر عوامل محیطی ست. به همین منظور در کانکس ها و یا محل های پر رفت و آمد در جاده ها و… از آن استفاده میشود.

زیبایی و انعطاف پذیری بالای آلمینیوم از مزایای آن به شمار میرود ولی معایب پروفیل لنگه دری آلمینیومی این است که قابلیت جوشکاری ندارد و برای وصل شدن از چسب های قوی در آن استفاده میشود. به همین دلیل است که دوام کار پایین می آید. به خصوص در فصل گرما و تابش مستقیم نور خورشید درب و پنجره هایی که با پروفیل لنگه دری آلمینیومی متصل اند دچار آسیب می گردند.

پروفیل لنگه دری

نکات خرید پروفیل لنگه دری

در خرید هر پروفیل به مشخصات و ویژگی های ذکر شده آن بسیار دقت کنید. خصوصیاتی که روی پروفیل های لنگه دری درج میشود به شرح زیر است :

  • نام کارخانه
  • شماره شناسایی پروفیل
  • علامت تایید بخش کنترل کیفی
  • شماره بندیل و بسته

این مشخصات درج شده نشان دهنده کیفیت محصول و البته تضمینی بر خرید شماست. اما پیش از آن حتما به این نکته توجه کنید. در خرید پروفیل های لنگه دری مهم ترین نکته در واقع همان ساده ترین نکته است. یعنی توجه به ویژگی ظاهری پروفیل. اگر بین ضخامتی که مد نظر شماست و پروفیلی که خریداری میکنید تفاوتی باشد با ضرر مالی مواجه میشوید و تغییر آن برای شما هزینه بر خواهد بود.

 

عوامل موثر بر قیمت گذاری

خرید و فروش آهن آلات به دو بازار داخلی و خارجی وابسته است. هر گونه تغییر در نرخ ارز و حتی تصمیمات سیاسی در عرصه ی کلان میتواند روی عرض و تقاضا پروفیل ها تاثیر به سزایی داشته باشد. البته کشورهایی که میتوانند در این نوع قیمت گذاری ها دخیل باشند آنهایی اند که سهم بالایی از بازار را دارند به طوری که با کناره گیری از بازار جهانی نبودشان احساس شود. از عوامل دیگر میتوان به مواردی اشاره کرد که تاثیر غیر مستقیمشان باعث افزایش یا کاهش قیمت ها میشود. مثل هزینه حمل و نقل، بسته بندی و …

 

سخن پایانی

آنچه برای انتخاب یک پروفیل لنگه دری باید برای شما مهم باشد و در نظر بگیرید خاصیت هایی ست نظیر مقاومت در برابر پوسیدگی، عایق بودن در برابر صدا و حرارت، عمر مفید و البته قیمت و کیفیت محصول است. انتخاب یک پروفیل مناسب با یک مشاوره حرفه ای میتواند روند کار را برای شما آسان و دلپذیر کند. گفتنی ست که مشاوران ما در فولاد کاوه علاوه بر ارائه بهترین قیمت و با کیفیت ترین آهن آلات، میتوانند شما را در خرید و مشاوره در رابطه با پروفیل لنگه دری یاری دهند.