هر چیزی که باید در رابطه با قوطی پروفیل بدانید
دنیای ساخت و ساز از اجزای ریز و درشتی تشکیل شده که هر کدام نقش مهمی در تکمیل یک سازه بی نقص ایفا میکنند. شناخت ویژگی های خاص هر کدام از اجزا میتواند ما را در انتخاب بهترین گزینه یاری کند. در این مقاله به سمت آشنایی با پروفیل رفتیم و به طور خاص ویژگی های قوطی پروفیل را شرح دادیم.
- قوطی پروفیل چیست؟
- تفاوت پروفیل و قوطی
- کاربرد قوطی پروفیبل
- پر کاربرد ترین نوع پروفیل
- تعیین قیمت پروفیل ها چگونه انجام میشود؟
- تفاوت پروفیل سبک و سنگین
- کاربرد های مختلف انواع پروفیل ها
قوطی پروفیل چیست؟
پروفیل یک مقطع آهنی تو خالی ست که برای استحکام بیشتر سازه ها استفاده میشود. البته در ادامه این متن اشاره خواهیم کرد که پروفیل ها میتوانند از فلزات دیگری نیز ساخته شوند و کاربرد های بسیاری در صنایع مختلف داشته باشند.
نکته اینجاست که پروفیل میتواند هر فلز تو خالی ای را شامل شود مثل ناودانی یا انواعی از میلگرد ها و تیر آهن ها. اما وقتی صحبت از قوطی پروفیل میشود در واقع به آن دسته از پروفیل های به خصوصی اشاره میکنیم که در سطح مقطع مسطیل و مربع ساخته میشوند.
تفاوت پروفیل و قوطی
ممکن است بین تعریف های مختلفی که از پروفیل به گوشتان خورده سر در گم باشید. یک بار برای همیشه با زبان ساده تفاوت این دو را به شما نشان میدهیم. هر فلزی با طول زیاد و سطح مقطع یکسان؛ پروفیل نامیده میشود. مثل انواع تیر آهن ها، میلگرد ها و غیره. منتها اگر سطح مقطع این فلز به صورت مربع یا مستطیل تو خالی باشد با قوطی پروفیل مواجه هستیم.
قوطی پروفیل در کجا کاربرد دارد؟
از زمانی که قوطی پروفیل ساخته شد به علت استحکامی که به بنا ها مبداد مورد توجه زیادی قرار گرفت اما بعد از جنگ جهانی دوم و با اختراع بست دیگر مشکلی برای استفاده از قوطی پروفیل ها نبود و به طور گسترده تری مورد استفاده قرار گرفتند. هرچه صنایع مختلف اعم از کشتی سازی و خودروسازی و … پیشرفت بیشتری کردند استفاده از قوطی های پروفیل هم بیشتر و بیشتر شد.
قوطی پروفیل در ساختمان سازی
علاوه بر استحکام بخشیدن به سازه های ساختمانی، بیشترین کاربردی که این نوع آهن در خانه ها دارد در قسمت در و پنجره سازی میباشد.
قوطی پروفیل در صنعت
صنایع مختلف به هر نحوی که بتوانند در اجرای طرح های صنعتی خود از قوطی پروفیل بهره میبرند. از نفت کش ها گرفته تا همین مبلی که روزانه از آن استفاده میکنیم. همینطور به علت وزن کمتر و توان بیشتری که قوطی پروفیل ها دارند در ساختن پل، بیلبورد های تبلیغاتی . اتاقک خودرو ها نیز استفاده میشوند.
پرکاربرد ترین نوع قوطی پروفیل کدام است؟
انواعی از قوطی های پروفیل با روکش تهیه میشوند. این روکش مانع از زنگ زدن آهن و خوردگی پروفیل میشود و عمر قوطی پروفیل ها را به مقدار قابل توجهی افزایش میدهد. نام این پروفیل های محبوب قوطی گالوانیزه میباشد.
بیشترین کاربرد قوطی های گالوانیزه در پنجره های یو پی وی سی میباشد و مزیت این انتخاب برای شما این است که مانع از هرز شدن پیچ و مهره ها و باز شدن لولای در و پنجره است.
دلیل دیگری که قوطی گالوانیزه را محبوب و کاربردی کرده است، این است که در برج ها و ساختمانهای بلند با شرایط جوی مختلف این مدل پروفیل هماهنگی و مقاومت بالایی دارد. پس انتخاب شایسته ای برای کسانی ست که به دنبال ساخت بناهای بلند و با دوام هستند.
چه عواملی در تعیین قیمت قوطی پروفیل نقش دارند؟
قیمت قوطی پروفیلها هم مثل سایر آهن آلات با تغییر در عرضه و تقاضا و با توجه به بازار های جهانی تعیین میشود. علاوه بر قیمت روز دلار و تعرفه های گمرکی؛ عوامل دیگری که در میزان قیمت قوطی پروفیل تاثیر گذار است شامل موارد زیر میباشد:
نوع فرایند ساخت پروفیل
- متراژ
- وزن پروفیل
- جنس آلیاژِ به کار برده شده
- مقدار مقاومت پروفیل در برابر زنگ زدگی
- و در نهایت اندازه سطح مقطع پروفیل
تفاوت پروفیل سبک و سنگین
ممکن است اسم نورد سرد و گرم به گوشتان آشنا باشد. نورد سرد و نورد گرم دو روش مختلف برای ساخت پروفیل میباشد که در نهایت باعث میشوند دو نوع متفاوت از پروفیل را با ویژگی های منحصر به فرد داشته باشیم که مسلما کاربرد های متفاوتی را شامل میشوند.
پروفیل سبک به روش نورد سرد و با استفاده از ورق روغنی تهیه میشود. این نوع پروفیل با ضخامت زیر ۱.۵ سانتی متر تولید شده و به علت وزن و ضخامت کم، شکل پذیری بالایی دارد. جوش پذیری و قایلیت آبکاری پروفیل های سبک منجر شده که بیشتر در صنایع ظریفی مثل مبل سازی، تولید کانتینر، لوازم خانگی و دوچرخه سازی کاربرد داشته باشند.
پروفیل سنگین بر خلاف پروفیل سبک با روش نورد گرم ساخته میشود. در ساخت این نوع پروفیل از ورق سیاه استفاده شده که موجب استحکام بالا میگردد.
پروفیل های سنگین مقاومت خمشی و پیچشی خوبی دارند به همین رو در صنایع سنگین نظیر کشتی سازی، خودرو سازی، راه سازی و ساختمان سازی استفاده بالایی دارد.
کاربرد های مختلف انواع پروفیل ها
پروفیل (z)سطح مقطع این پروفیل به شکل (z) میباشد که در ساخت سقف ها به خصوص سقف سوله کاربرد دارد.
پروفیل مربعی در ساخت تجهیزات بیمارستانی مثل تخت و … کاربرد دارد همچنین پایه های مبل و لوازم خانگی مانند رگال های جا لباسی، قفسه های کتاب خانه و گلدان های فلزی و غیره نیز از این نوع پروفیل بهره میبرند.
پروفیلهای مستطیلی در سایز های مختلف مصارف متفاوتی دارند. سطح مقطع های مستطیلی کوچک برای ساخت حفاظ ها و نیمکت هایی که در پارک و دانشگاه و سایر ادارات دولتی میبینیم استفاده میشود. و سایز های بزرگ تر برای بیلبورد های تبلیغاتی و تابلو های راهنمایی و رانندگی کاربرد دارند.
پروفیل نبشی و ناودانی هم نوع دیگری از قوطی پروفیل اند که در ساخت ناودان و شیروانی و قالب هایی برای خودرو و سایر ماشین آلات استفاده مشوند.
سخن پایانی
امیدواریم در پایان این مقاله، بر اساس نیازی که دارید و با شناختی که از پروفیل ها به دست آورده اید مناسب ترین انتخاب را داشته باشید. برای خرید و مشاوره در رابطه با هر نوع آهن آلات میتوانید با مشاورین ما در فولاد کاوه تماس بگیرید. همچنین اگر نظر یا سوالی در رابطه با این مقاله دارید خوشحال میشویم در قسمت کامنت ها با ما مطرح کنید.